Galéria

Tisztelt Érdeklődő!

A XXI. század első hazai egyetemének munkatársai nevében köszöntöm Önt, s megköszönöm érdeklődését!

Aki körülnéz a győri kampuszon, lépten-nyomon a fejlődés jeleivel találkozhat. Minden területen igyekszünk előrehaladni, megújulni, hiszen minden nap tennünk kell valamit a minket befogadó városért, a régióért, az országért.

Fejlesztési törekvéseink középpontjában elsősorban a hallgatók, a jövő mérnökei, vállalkozói, vélemény- és társadalomformálói állnak. Arra törekszünk, hogy aki nálunk tanul, vagy bármilyen módon kapcsolatba kerül velünk, az értékei, tehetsége kibontakoztatásával hozzá tudjon járulni a jövő építéséhez. Az elmúlt évek felvételi és elhelyezkedési eredményei, valamint öregdiákjaink rendszeres visszajelzései egyaránt azt mutatják, hogy a széchenyis diploma biztos állást, sikeres karrierlehetőséget jelent.

Ezen az úton, az intézményi stratégiánkban megfogalmazott kiválóságra törekvés útján nem állhatunk meg egyetlen pillanatra sem. A jelen füzetben ismertetett projekt révén tovább folytatjuk a régió igényeit és a munkaerőpiac elvárásait figyelembe véve elsősorban a járműiparra fókuszáló infrastruktúra-fejlesztési programunkat, amely megannyi szálon kapcsolódik számos korábban megkezdett projektünkhöz. A mostani beruházás középpontjában szintén a gyakorlati képzést és a kutatásokat támogató eszközök beszerzése, új belső terek és funkciók kialakítása, valamint a kapcsolódó hálózatok kiépítése áll. Örömünkre szolgál, hogy a projektnek köszönhetően még szorosabb összeköttetés jön létre a központi kampusz és a távolabb fekvő oktatási intézetek között, valamint a képfelismerés és a matematikai szimuláció terén elért kimagasló eredményeink más tudományterületek érintő, multidiszciplináris alkalmazásával hozzájárulhatunk az egészségügy, az élet tudományának fejlődéséhez is.

 

Dr. Szekeres Tamás

rektor

Széchenyi István Egyetem (SZE-Győr)