Galéria

Szimbiózisban

Szimbiózisban a régiónkkal. Ezzel a címmel indult el a Széchenyi István Egyetem legújabb projektje, amit az intézmény a Petz Aladár Megyei Oktató Kórházzal és az Audi Hungáriával valósít meg. A piacközeli kutatási és oktatási kapacitásokkal foglalkozó program ünnepélyes nyitórendezvényét március 29-én tartották.

Érkeznek a partnerek a Széchenyi Egyetem legújabb sikeres projektjének nyitó rendezvényére. A campus és a megyei kórház vezetői is eljöttek, hogy beszámoljanak, pontosan mit is valósítanak meg szeptember végéig. A több mint 907 millió forint összköltségű projekt, amelyhez 862 és fél milliónyi uniós és állami támogatást sikerült szerezni több pilléren áll. Egyrészt az Inno - Share épület második emeletén alakítanak ki kutató és oktatótermeket, másrészt fejlesztik Petz Lajos Egészségügyi és Szociális Intézményt, de kiépítik a mechatronikai labor eszközparkját is. A fejlesztések az Audi Intézetet is érintik.

A most bemutatott program is jól példázza, hogy a győri egyetem az egyik legdinamikusabban fejlődő hazai felsőoktatási intézmény, amely 2013 - ig 15 milliárd forint összértékű fejlesztési programot valósít meg. A több mint 20 különböző, ám egymással szorosan összefüggő projekt célja, 21. századi környezetet teremteni a Széchenyis hallgatók számára.

 

Revita TV